tag:blogger.com,1999:blog-6410926040251052471.post2749464379827992990..comments2024-03-28T08:26:51.700+01:00Comments on Buduar Porcelany: Historia w kuchni / cynamonowe ciastka z 1860 rokuPorcelanahttp://www.blogger.com/profile/09074180168223019998noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-6410926040251052471.post-23125858431622705712015-02-07T12:18:48.148+01:002015-02-07T12:18:48.148+01:00Ale się cieszę, że ciasteczka wyszły! :)
I fajnie,...Ale się cieszę, że ciasteczka wyszły! :)<br />I fajnie, że wreszcie się ujawniłaś. Powodzenia w blogowaniu! Zaraz do Ciebie wpadnę :)Porcelanahttps://www.blogger.com/profile/09074180168223019998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6410926040251052471.post-56084923492824170752015-02-06T12:03:53.339+01:002015-02-06T12:03:53.339+01:00Droga Porcelano ! Odwiedzam Twojego bloga już od b...Droga Porcelano ! Odwiedzam Twojego bloga już od bardzo dawna, jednak do tej pory jako anonim. Jako, że w końcu założyłam własną stronę- nadszedł czas się ujawnić ;)<br />Ciasteczka wyszły przepyszne i w oka mgnieniu zniknęły z talerza; uwielbiam Twoje posty dotyczące dawnych dań ;)<br />Pozdrawiam i zapraszam ( na jeszcze raczkującego) bloga ;)Subiektywniehttps://www.blogger.com/profile/08783314024230860565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6410926040251052471.post-88032374751630676132015-01-18T12:31:30.430+01:002015-01-18T12:31:30.430+01:00Też tak zrobię następnym razem! :DTeż tak zrobię następnym razem! :DPorcelanahttps://www.blogger.com/profile/09074180168223019998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6410926040251052471.post-36177765345315706562015-01-18T10:54:20.525+01:002015-01-18T10:54:20.525+01:00Wyglądają pysznie i do tego cynamonowe <3 Znają...Wyglądają pysznie i do tego cynamonowe <3 Znając mnie co najmniej podwoję porcję cynamonu (jeśli nie potroję) :DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6410926040251052471.post-24947030994413235932015-01-18T09:44:08.854+01:002015-01-18T09:44:08.854+01:00No to idę piec :DNo to idę piec :DPorcelanahttps://www.blogger.com/profile/09074180168223019998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6410926040251052471.post-29030984120611605062015-01-18T09:37:29.712+01:002015-01-18T09:37:29.712+01:00Ooo, to musi być ciekawe! Weźmiesz ją kiedyś na ja...Ooo, to musi być ciekawe! Weźmiesz ją kiedyś na jakiś zlot? :)Porcelanahttps://www.blogger.com/profile/09074180168223019998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6410926040251052471.post-8081916239954085012015-01-17T22:04:35.082+01:002015-01-17T22:04:35.082+01:00Przyjeżdżam do Ciebie na ciastka. Nie znasz dnia n...Przyjeżdżam do Ciebie na ciastka. Nie znasz dnia ni godziny! :PRenhttps://www.blogger.com/profile/08099362901591287181noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6410926040251052471.post-862803970372694812015-01-17T20:38:00.688+01:002015-01-17T20:38:00.688+01:00chętnie wypróbowałabym wersję cytrynową :) kiedyś ...chętnie wypróbowałabym wersję cytrynową :) kiedyś kupiłam Gdańską książkę kucharską z przepisami sprzed tak około 200 lat, będę musiała się za nią w końcu zabrać :)Magrathttps://www.blogger.com/profile/18399207385039681484noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6410926040251052471.post-634584494899122242015-01-17T19:19:31.929+01:002015-01-17T19:19:31.929+01:00Jeśli lubisz cynamon, to możesz śmiało sypać więce...Jeśli lubisz cynamon, to możesz śmiało sypać więcej, bo są raczej delikatne (też lubię. I też czasem przesadzam :D )Porcelanahttps://www.blogger.com/profile/09074180168223019998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6410926040251052471.post-66603813793624351072015-01-17T19:17:53.774+01:002015-01-17T19:17:53.774+01:00O, to bardzo interesujące pytanie! Wiele z nich je...O, to bardzo interesujące pytanie! Wiele z nich jest bardzo podobna w smaku do domowych, prostych wypieków. Część z nich jest dziwaczna (jak np. te smażone rogaliczki z pomarańczą, które robiłam w zeszłym roku), ale większość nie różni się znacząco od tego, co pieczemy dzisiaj :) Na pewno lepsze jest w nich to, że są naturalne, bez sztucznych dodatków, ale z drugiej strony nie są też tak piękne i wielosmakowe, jak wypieki z cukierni.<br />W sumie zauważyłam, że jak spodoba mi się jakiś przepis historyczny, zachowuję go w moim zeszycie, używam normalnie tak samo, jak tych od babci, czy z internetu, urozmaicam, zmieniam (lub nie) i po czasie nawet zapominam, że pochodzi sprzed ponad 100 lat :DPorcelanahttps://www.blogger.com/profile/09074180168223019998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6410926040251052471.post-13578816139837062202015-01-17T19:08:34.918+01:002015-01-17T19:08:34.918+01:00Jak bardzo cynamonowe są? Zwykle daję go półtorej ...Jak bardzo cynamonowe są? Zwykle daję go półtorej porcji bo bardzo lubię, ale wiadomo, to nie współczesny przepis, nie chcę przesadzić :D Magdalenahttps://www.blogger.com/profile/16527263375325089459noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6410926040251052471.post-67380194789929381982015-01-17T19:04:57.933+01:002015-01-17T19:04:57.933+01:00Wyglądają przepysznie! Ale zastanawia mnie inna rz...Wyglądają przepysznie! Ale zastanawia mnie inna rzecz - jak oceniasz, czy XIX-wieczne wypieki są lepsze od tych naszych? Są smaczniejsze od tych współczesnych? Czy to może kwestia przyzwyczajenia i nie da się tego tak ocenić? ;) Gabriela https://www.blogger.com/profile/16370436083078880950noreply@blogger.com